Fuksi

Onnittelut opiskelupaikasta ja tervetuloa opiskelemaan prosessitekniikkaa Oulun yliopistoon! Olet tehnyt loistavan valinnan. Kutsumme ensimmäisen vuoden opiskelijoita fukseiksi. Heille järjestetään kaikenlaista hauskaa ohjelmaa. Monelle fuksivuosi on opiskeluajan unohtumattomin vuosi, joten suosittelemme lähtemään ennakkoluulottomasti tutustumaan muihin fukseihin ja nauttimaan hassun hauskoista tapahtumista. 

Yliopisto-opintojen aloittaminen on varmasti jännittävää, mutta niin se on kaikille muillekin fukseille. Ennen opintojen alkua fukseille tehdään orientaatioviikko-ohjelma, josta löytyy ensimmäisen viikon kaikki luennot, infot ja tärkeät tapahtumat. Sinun ei siis tarvitse huolehtia ennakkoon mistään kurssi-ilmoittautumisista, aikatauluista tai ohjelmasta. 

Sinut jaetaan ensimmäisenä päivänä pienryhmään, jota ohjaa sinun oma Tuutorisi. Hänen tehtävänään on opastaa sinut alkuun yliopisto-opinnoissa, olla tukihenkilö ja tyyppi keneltä voi kysyä asiasta kuin asiasta. Myös killan fuksivastaava ja fuksikätyri tulevat sinulle varmasti tutuiksi. He ovat Tuutorin lisäksi sinun tukenasi opintojen aloituksessa ja järjestävät sinulle erilaisia fuksitapahtumia. Ensimmäisinä syksyn tapahtumina sinulla onkin ilta Kiikelissä, Fuksi-info, Fuksisuunnistus yms. 

Prosessikiltalaiset, eli proselaiset, tunnistaa hieman tummuneista “puhtaanvalkoisista” haalareista ja Teekkarilakista, jossa on nuolen muotoinen kokardi edessä. Prosessikilta järjestää opiskelijoilleen monenlaisia tapahtumia, liikuntavuoroja ja muuta yhteistä tekemistä. Killan toimintaan otammekin uusia opiskelijoita erittäin suurella riemulla mukaan. 

Opintojen alettua tulethan kahvittelemaan kiltahuoneellemme ja tutustumaan muihin proselaisiin. Muista ottaa kaikki ilo irti opiskeluajastasi! 

Jos sinulla herää kysyttävää ennen opintojen alkua tai myöhemmin, ota rohkeasti yhteyttä fuksivastaavaan taikka fuksikätyriin täältä. 

fuksivastaava[at]prosessikilta.fi 

fuksikatyri[at]prosessikilta.fi