Kiltalehti – Porle

Kiltamme virallinen lehti on nimeltään Porle. Lehteä tuottaa tiedotustavastaava toimittajiensa avustuksella ja vuodessa lehteä julkaistaan vähintään neljä numeroa. Nykyisellään Porlea on julkaistu vuoden aikana viisi numeroa, joista yksi on fukseille ennen lukuvuoden alkua lähetettävä PikkuPorle.

Ensimmäiset Porlet ovat 1970-luvulta, mutta jatkuva arkistointi on alkanut 1980-luvulla. Killalla on ollut tarkoituksena skannata lehdet sähköiseen muotoon, jotta tulevatkin sukupolvet voisivat nauttia näistä aiempien vuosien laatujulkaisuista.

Lehden sisältö on vallan vaihtelevaa; rankimmat jutut eivät välttämättä ansaitsisi edes tulla luetuiksi ja asiallisimmat jutut ylittäisivät veitsenterävällä journalismillaan jo Helsingin Sanomienkin uutiskynnyksen. Yksi valtamedia onkin varastanut toimituksemme artikkeleita ja julkaissut niitä omissa nimissään. Numerot ovat keskenään hyvin erilaisia, eikä virallista palettia ole olemassa. On kuitenkin yksi perinne, joka säilyy numerosta toiseen; etusivun tyttö ja takakannen poika. Kurkkaa, jos uskallat!