TAPAHTUMAT

Prosessikilta järjestää tapahtumia ympäri vuoden, joista merkittävimpiä ovat syksyisin pidettävä MallasAppro ja Wapun aikaan järjestettävät kirkkovenesoudut. Muita vuosittain toistuvia tapahtumia ovat muun muassa killan pikkujoulut, laskiaissauna ja Ruukki-cupin finaalipäivä. Killan 55-vuotista taivalta juhlistettiin vuonna 2016 juhlallisin menoin ja vuonna 2021 järjestetään seuraavat suuremmat vuosijuhlat, 60-vuotisjuhlat (Erikoisen tilanteen takia kilta joutui järjestämään vuonna 2022 60+1 vuosijuhlat). Urheilupuolikin otetaan killan toiminnassa huomioon sulkapalloturnauksen ja darts-kilpailun merkeissä. Kiltahuoneella järjestetään myös elokuvailtoja. Uusia ja erilaisia tapahtumia pyritään järjestämään, joten ideoita otetaan mielellään vastaan.

KIRKKOVENESOUDUT

Kirkkovenesoudut on Oulun yliopiston Prosessikilta ry:n järjestämä perinteinen kilpailu, joka toimii Oululaisen teekkariwapun avajaistapahtumana. Prosessikilta on järjestänyt kirkkovenesoutuja vuodesta 1999 lähtien. Ideana on mitellä yliopiston kiltojen ja ainejärjestöjen sekä eri yritysten välillä soutamalla kilpaa kirkkoveneillä.

Kirkkovenesoudut järjestetään yhteistyössä Oulun Kilpa-Veljet ry:n kanssa, jolta saadaan veneet käyttöön tapahtumaa varten. Kilpa-veljien edustajat ovat mm. opastamassa soutajia veneeseen ja hoitavat kilpailun ajanoton. Noin viikkoa ennen soutuja tarkastetaan jäätilanne yhdessä Kilpa-veljien yhteyshenkilön kanssa ja tehdään päätös soutujen toteuttamisesta. Mikäli joen jäätilanne ei mahdollista soutujen turvallista toteuttamista on soudut peruttava. Näin on käynyt viidentoista vuoden aikana vain kahdesti.  Vuodesta 2013 lähtien on järjestetty syksyllä syyssoudut, mikäli keväällä soutaminen on estynyt jäätilanteen takia.

Wappuna 2018 jäät estivät Kirkkovenesoutujen järjestämisen, ja niiden sijasta järjestettiin Kuivasoudut, joissa joukkueet ottivat toisistaan mittaa kuplafutista pelaten ja soutulaitteella soutaen.

MALLASAPPRO

MallasAppro, tuo tutkinnoista jaloin, on viihdyttänyt Teekkareita ja muitakin yliopiston opiskelijoita jo vuodesta 1993. Appron pääidea on oluen, siiderin tai lonkeron juominen aikaa vastaan. Tutkintoja löytyy 4 erilaista:

Tohtori, jossa tavoitteena on juoda miehillä 18 ja naisilla 15 alkoholipitoista hanatuotetta kuudessa tunnissa

Laudatur, tavoitteena miehillä 15 ja naisilla 12 juomaa viiteen tuntiin.

Cum laude, tavoitteena miehillä 12 ja naisilla 9 juomaa neljään tuntiin.

Appro, tavoitteena miehillä 9 ja naisilla 6 juomaa kolmeen tuntiin.

Näiden neljän tutkinnon lisäksi on viiden vuoden välein mahdollista suorittaa kunniatohtorin tutkinto, mutta suoritukseen vaaditaan aikaisemmin suoritettu tohtori. Seuraava mahdollinen suoritusvuosi on 2018.  Suorituksessa tavoitteena miehillä 20 ja naisilla 18 juomaa viiteen tuntiin.

Lisää infoa mallasappron virallisilla sivuilla mallasappro.fi